Waar verzorgen we opleidingen?

Bij het starten van het Instituut voor Hechting in 2012 wilden we aan kleine groepen lesgeven en de opleiding laagdrempelig toegankelijk maken. Met kleine groepen heb je een fijne en intieme sfeer en ruimte voor veel persoonlijke aandacht. In de eerste jaren vonden de opleidingen in diverse woonkamers plaats. Daarvoor reisde Kirsten naar alle uithoeken in Nederland en België.

De afgelopen jaren hebben er door die flexibiliteit met betrekking tot locaties veel mensen aan de opleiding mee kunnen doen. Al deze draagconsulenten gingen in hun eigen regio’s meer bekendheid geven aan het dragen van kinderen en zowel in Nederland als België zien we dat dragen weer meer algemeen bekend wordt.

De visie van 2012 is ook in 2020 nog actueel.  Er zaten helaas ook nadelen aan de flexibiliteit voor locaties voor Kirsten. Ze bracht vaak erg veel tijd door in de auto. En soms was de reistijd in de ochtend niet te doen waardoor ze al een avond van tevoren moest vertrekken om vervolgens daarna op dag twee na een lange werkdag pas erg laat weer thuis te komen. Dit was op een gegeven moment niet meer te combineren met een druk gezinsleven.

Vervolgens probeerden we enkele locaties uit op verschillende plekken in het land. Inmiddels waren er om de puzzel makkelijk te maken ook nog diverse docenten bij gekomen die verspreid over Nederland en België wonen. Bij een aantal locaties liepen we tegen verschillende problemen aan (een zingende kerkgemeenschap is bijvoorbeeld niet heel handig als je probeert theorie uit te leggen in de zaal ernaast) en deze locaties verdwenen dus ook weer uit beeld na een tijdje.

Kirsten heeft daarom een poos gebruik gemaakt van een aantal vaste locaties verspreid over het land. Het voordeel van gebruikmaken van een vaste locatie is dat dit rust én duidelijkheid brengt.

Anno 2021 kiezen ook Miranda en Roosmarie voor de voordelen die een vaste locatie biedt; alle opleidingen van het Instituut voor Hechting worden sindsdien aangeboden vanuit Lemmer. Een locatie die vanuit verschillende hoeken van het land goed aan te rijden is, en indien gewenst talloze opties biedt voor een comfortabele overnachting.

Daarnaast is er in overleg natuurlijk een hoop mogelijk, zo zijn alle opleidingen bijvoorbeeld ook te boeken als in-company opleiding.