Opleidingen voor draagconsulenten

Het Instituut voor Hechting biedt een ruim opleidingsaanbod specifiek voor draagconsulenten.

Dit aanbod bestaat uit:

Met de basisopleiding leggen we de basis om gedegen als draagconsulent te kunnen gaan starten.
Het verdere aanbod bestaat uit deelkwalificaties die als vervolg op de basisopleiding gevolgd kunnen worden. Na afronding van minimaal 4 van de 6 deelkwalificaties en het voltooien van een boekverslag en een presentatie kunnen we spreken van een vakbekwaam draagconsulent.

Alle deelkwalificaties zijn te volgen voor iedereen die een basisopleiding tot draagconsulent heeft gevolgd. Het is dus mogelijk om in te stromen vanaf andere scholen.

Heb je eerder al de cursus Draagconsulent 1 (DC1) en Draagconsulent 2 (DC2) afgerond bij het Instituut voor Hechting? Dan gaan we graag met je in gesprek over de onderwerpen die er reeds behandeld zijn en welke deelkwalificaties daar het beste op aansluiten.

Naast de basisopleiding en de deelkwalificaties kunnen draagconsulenten zich ook aanmelden voor deelname aan de cursus Knoopwijzen voor zwangeren (FTZB).

Voor iedere draagconsulent geschoold door het Instituut voor Hechting is het vanaf 2022 verplicht dat zij jaarlijks op minstens één opleidingsdag (algemeen of een deelkwalificatie) aanwezig zullen zijn.