Deelkwalificaties ‘Vakbekwaam Draagconsulent’

Binnen het Instituut voor Hechting zijn kwaliteit en professionaliteit van onze consulenten van groot belang. Na de Basisopleiding Draagconsulent kan iedere consulent bij ons deelkwalificaties volgen. Deze deelkwalificaties zijn tot stand gekomen door jarenlange ervaring, wetenschappelijke kennis en bovendien in samenwerking met meerdere (zorg)professionals.

Na het volgen van de basisopleiding en 4 deelkwalificaties kom je in aanmerking voor het certificaat ‘Vakbekwaam Draagconsulent’. Dit certificaat ontvang je na een schriftelijk draag- of hechtingsgerelateerd boekverslag en een individueel gepresenteerde casus. Deze presentatie is op aanvraag te boeken via info@instituutvoorhechting.nl .
Daarnaast is een beroepsaansprakelijkheidverzekering alsmede een VOG (onderdeel van de verzekeringsaanvraag) vereist.

Een ‘Vakbekwaam Draagconsulent’ heeft alle kennis en kunde in huis om iedere ouder/verzorger/groep op de juiste wijze te begeleiden en voor te lichten in het ergonomisch dragen van hun kindje(s). De kennis is altijd up-to-date en de consulent zal in alle gevallen professioneel handelen. Signalering en doorverwijzen heeft een grote prioriteit. Het werken met de meest kwetsbare en prachtige doelgroep is een groot voorrecht. Dit voorrecht verdient kwaliteit.

Jaarlijks organiseren we één of twee algemene opleidingsdagen. Deze dagen zijn toegankelijk voor alle draagconsulenten. Van alle consulenten wordt verwacht dat zij actief hun kennis en vaardigheden op peil houden. Voor iedere draagconsulent geschoold door het Instituut voor Hechting is het vanaf 2022 verplicht dat zij jaarlijks op minstens één opleidingsdag (algemeen of een deelkwalificatie) aanwezig zullen zijn.

NB: Cursisten die in het verleden meerdere opleidingen hebben gevolgd kunnen mogelijk vrijstelling ontvangen voor bepaalde deelcertificaten.

Deelkwalificaties

Inbegrepen bij iedere deelkwalificatie

  • Reader met daarin de theorie, literatuurlijst, bronnen en stappenplannen van de diverse draagwijzen
  • Certificaat

Investering

De kosten voor deelname van een deelkwalificatie bedragen €160,-

Algemene informatie

  • De cursusdagen in Lemmer duren gewoonlijk van 9.00 tot 17.15 uur.
  • De cursusdagen in Genk duren gewoonlijk van 9.30 tot 17.45 uur.
  • De cursusdagen worden aangeboden inclusief lunch, koffie en thee.
  • De betaling dient gedaan te worden ruim voor de cursus start, je inschrijving is pas daarna definitief.
  • Bij drie deelnemers gaan cursussen in Lemmer door, bij vier deelnemers gaan cursussen in Genk door. Het maximum aantal deelnemers is acht.
  • Twee weken van tevoren krijg je bericht of de cursus definitief doorgaat en wordt de laatste praktische informatie doorgestuurd via email.

Heb je vragen over de opleidingen, een cursus of bijscholingen? Kijk bij de veelgestelde vragen.