Draagpoppen

DSC_0567Deze informatie is verouderd. Een update vind je hier: http://instituutvoorhechting.nl/draagpop-welke-zal-ik-aanschaffen/

Draagconsulenten werken met poppen die qua lengte en gewicht een echte baby benaderen. Er zijn verschillende draagpoppen te koop. Vaak krijgen we de vraag welke draagpop nu de beste is om als draagconsulent te gebruiken. Dat is een lastige vraag, want eigenlijk moet je een draagpop zelf geprobeerd hebben om goed te kunnen zeggen welke fijn voor je voelt, het is persoonlijk. Daarbij ook rekening houdend met het feit dat niet iedereen dezelfde wensen en hetzelfde budget beschikbaar heeft.

Draagpoppen verschillen onderling best wel: harde onderbenen en onderarmen maar ook zonder harde onderbenen en onderarmen, met schijven in de gewrichten maar ook zonder, verschillende hoofden, lengtes en gewichten. De mogelijkheid tot uitproberen is er voor aanstaande draagconsulenten in onze cursus Draagconsulent I. We hebben draagpoppen van Ergobaby, Hoppediz, Tragling en Renate’s Puppenstube om uit te proberen tijdens de cursus Draagconsulent I. In het algemeen kunnen we stellen dat poppen met geheel harde ledematen niet geschikt zijn om te gebruiken als draagpop. Ze kunnen niet mooi de door consulenten gewenste hurk-spreidhouding laten zien en doen pijn als je ze op je lichaam knoopt.

Hieronder vind je foto’s van diverse poppen en informatie per merk met links. De vermelde prijzen zijn onder voorbehoud, zoals ze op dit moment (januari 2015) bij ons bekend zijn en exclusief verzenden. De jumpsuits en mutsen die ze aanhebben worden niet meegeleverd, deze zijn door ons toegevoegd. Via de merknaam kun je doorklikken naar de juiste website.

 

Ergobaby draagpoppen via hun distributeur in de Benelux Babymatters.com. Deze poppen worden geleverd met een romper aan. Beschikbare modellen:

Newborn: 3,2 kg en 48 cm, 75 euro
Heavy doll: 3,7 kg en 55 cm, 69 euro
Toddler doll: 5,4 kg en 66 cm, 115 euro

Links heavy doll rechts toddler doll
Ergobaby: boven toddler doll, onder heavy doll
links heavy doll rechts toddler doll
Ergobaby: links heavy doll, rechts toddler doll

 

 

 

 

 

 

Hoppediz draagpoppen deze poppen zijn weer volop verkrijgbaar. De nieuwe poppen hebben aangenaam zachte neuzen, handen en voeten en zijn daarmee nu ook geschikt als demopop voor massages. Ze zijn nog wel steeds iets aan de kleine kant. Je kunt kiezen tussen poppen met blauwe ogen en poppen met bruine ogen. De poppen worden compleet gekleed geleverd met een muts. Beschikbaar model:

Newborn: 3,4 kg en 52 cm, 79,95 euro

Hoppediz
Hoppediz
Hoppediz
Hoppediz

 

 

 

 

 

 

 

 

Renate’s Puppenstube heeft poppen in een oplopende prijs. Draagpop 9999 vinden we een aanrader, deze toont de hurk-spreidhouding het mooist, dit vanwege de vorm van het lichaam, de schijven in het schoudergewricht en heupgewricht en de perfecte gewichtsverdeling. Bij het Instituut voor Hechting wordt een van deze poppen al sinds 2008 gebruikt zonder noemenswaardige gebreken. De goedkopere variant (Julchen) heeft een smaller bovenlichaam en toont daardoor goed geknoopt in de drager of draagdoek ietwat hoekerig. Een wasbare luier toevoegen aan je pop kan dat wat verminderen en zorgt dat de pop de benen net iets meer in de hurk-spreidhouding houdt. De poppen worden compleet gekleed geleverd met een muts. Renate heeft ook poppen en andere accessoires geschikt voor babymassage, voorlichting bij borstvoeding, voorlichting rondom bevallen en zelfs poppen die gebruikt kunnen worden ter voorlichting bij nierdialyse.

Diverse modellen, maten, gewichten en prijzen. Zie website.

Renate's puppenstube VLNR Oud model, Timo, Robert
Renate’s puppenstube: vlnr oud model, Timo, Robert
Renate's puppenstube links Timo (52 cm, 3300 gr) rechts Robert (66 cm 4500 gr)
Renate’s puppenstube: links Timo (52 cm, 3,3 kg), rechts Robert (66 cm 4,5 kg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tragling draagpoppen. Sommige poppen hebben een groter deel van de armen en benen hard waardoor die niet te gebruiken zijn als draagpop. Met knopen is het heel moeilijk de juiste houding voor elkaar te krijgen en de harde delen prikken in je lichaam. De andere poppen zien er prima uit, maar zijn niet in het bezit van het Instituut voor Hechting.

Diverse modellen, maten en gewichten. Zie website.

Tragling
Tragling

 

 

 

 

 

 

 

 

Babylonia, Oberndörfer en Touch needs. Deze poppen zijn niet in het bezit van Instituut voor Hechting.