Draagpop, welke zal ik aanschaffen?

Heel veel draagpoppen op een rij. Draagconsulenten werken tijdens een consult met een draagpop die qua lengte en gewicht een echte baby dicht benadert. Ouders kunnen op deze manier tijdens een consult het dragen oefenen zonder de baby al te veel te belasten. Draagpoppen verschillen van elkaar in gewicht, vulling, met of zonder schijven in de schouders en heupen, hoofd en prijs. Er zijn verschillende merken draagpoppen te koop bij diverse leveranciers.

De trainers van het Instituut voor Hechting beschikken over een uitgebreid assortiment poppen. Als je bij ons de opleiding tot Draagconsulent volgt dan kun je een aantal poppen in de opleiding uitproberen. Het is niet alleen een opleiding om je te leren knopen en dragen met een draagzak. We laten je ook een grote diversiteit aan materiaal zien en proberen. Draagpoppen zijn daar een belangrijk onderdeel van.

We kunnen alvast een aantal tips en aandachtspunten meegeven voor het gebruik van een draagpop in een consult. Een fijne tip is om een (of twee) wasbare luier(s) aan te doen bij de pop. Dit zorgt ervoor dat de pop de benen beter in de hurk-spreidhouding kan houden. Een baby neemt deze houding uit zichzelf al aan. Tijdens het gebruik moet je extra opletten als je kiest voor een pop met schijven in de schouders en heupen. Pak deze dan niet op aan alleen de armen of benen. Dit is niet bevorderend voor de levensduur van de pop. Wanneer je als draagconsulent aan de slag wilt kan het hebben van twee poppen behoorlijk praktisch zijn als je aan de slag gaat met klanten.

Vaak krijgen we van aanstaande consulenten die de opleiding willen doen de vraag welke draagpop nu de beste is om aan te schaffen. Het antwoord is dat er geen “beste” draagpop is. Net als met draagdoeken en voorgevormde dragers is dit ook een kwestie van wat er bij je past. Welke draagpop bij je past is daarnaast natuurlijk afhankelijk van het beschikbare budget. Wel kunnen we hier de gegevens van alle beschikbare poppen op een rij zetten zodat je weet wat waar te koop is en voor welke prijs. Daarmee kan iedereen zelf op afstand alvast de best mogelijke keus in zijn of haar situatie maken.

Onderstaande bedrijven verkopen draagpoppen van een goede kwaliteit. Wij hebben draagpoppen van deze bedrijven (Die van Draagvragen uitgezonderd) in ons assortiment of uitgeprobeerd.  We vinden al deze poppen aan te raden voor het gebruik tijdens draagconsulten.

Babylonia

Er zijn verschillende draagpoppen in het assortiment van Babylonia uit België. Ze verschillen van elkaar in grootte, gewicht, hoofd en kleur. Alle poppen hebben schijven bij de schouders en heupen. Iedereen die professioneel werkt met ouders en baby’s kan een draagpop aanschaffen. Denk hierbij onder andere aan draagconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden, kinderfysiotherapeuten en doula’s. Een vorm van ‘bewijs van activiteiten’ is gewenst. Een certificaat, website of Facebookpagina is hiervoor prima. Voor vragen en het doorgeven van bestellingen kan gemaild worden naar babycarriers@babylonia.eu.

Draagpoppen van Babylonia met specificaties en prijzen

Hoppediz

Op dit moment heeft Hoppediz een model draagpop in het assortiment. De pop heeft een gewicht van 3450 gram en is 52 cm lang. Er zitten geen schijven bij de heupen maar wel bij de schouders. De handjes kunnen in elkaar gehaakt worden om het knopen makkelijker te maken. De mond van de pop is open zodat deze ook gebruikt kan worden bij consulten voor borstvoeding. De pop wordt geleverd inclusief romper met het logo, een luier en een kwalitatief goede katoenen zak om de pop in te vervoeren. Kom je Hoppediz tegen op beurzen, productdagen voor consulenten of evenementen dan bestaat de kans dat de pop tegen een beursprijs te verkrijgen is. De poppen worden op dit moment vernieuwd en zullen in augustus leverbaar zijn. Foto’s van de pop volgen zodra deze beschikbaar zijn. Voor vragen en het doorgeven van bestellingen (Engels of Duits) kan gemaild worden naar info@Hoppediz.de. De pop kost 79 euro inclusief btw. Deze prijs is echter exclusief verzendkosten. Er wordt verzonden vanuit Duitsland.

Hoppediz draagpop met katoenen draagtas Hoppediz draagpop liggend op zijn zij

Ergobaby

Op de foto zie je het overzicht van de poppen in het assortiment van Ergobaby met de afmetingen, prijzen en gewicht. Alle poppen hebben schijven in de schouders en heupen. De poppen worden verzonden vanuit België. Voor bestellingen onder de 250 euro worden 10 euro aan verzendkosten gerekend. Samen bestellen is mogelijk, maar verschillende facturen voor een verzamelbestelling niet. In principe kan iedere draagconsulent een pop aankopen mits ze een certificaat of getuigschrift kan overhandigen. De getoonde prijzen zijn exclusief btw en exclusief verzendkosten. Voor vragen en het doorgeven van bestellingen kan gemaild worden naar hello@babymatters.com.

Ergobaby draagpoppen met specificaties en prijzen

Renate’s Puppenstube

Renate’s Puppenstube heeft draagpoppen in diverse prijscategorieën, gewichten, maten en poppen met of zonder schijven in de schouders en heupen. Draagpop 9999 vinden we een aanrader. Deze pop toont de hurk-spreidhouding enorm goed. Dit komt door de vorm van het lichaam, de schijven in het schoudergewricht en heupgewricht en de uitstekende gewichtsverdeling. Door een van onze trainers wordt deze pop met nummer 9999 al sinds 2008 gebruikt. De pop is na 10 jaar toe aan wat opvulling maar verder nog prima in orde. Renate heeft ook poppen en andere accessoires geschikt voor babymassage, voorlichting bij borstvoeding, voorlichting rondom bevallen en zelfs poppen die gebruikt kunnen worden ter voorlichting bij nierdialyse. We verwijzen door naar de website voor de volledige informatie met betrekking tot het assortiment. (Engels en Duits) De poppen worden verzonden vanuit Duitsland en arriveren in het algemeen binnen drie werkdagen bij je thuis.

Er zijn veel factoren die een succesvolle meebrengen, van het medicijn tot de dosering. Hoewel er vele redenen zijn in het voordeel van het farmaceutische bedrijf, is een gemeenschappelijke factor dat veel van de effecten van de andere mijnapotheek24h.com direct of gedeeltelijk op vrouwen vallen.

Draagvragen

Gonneke van Draagvragen maakt op verzoek poppen. De poppen zijn verkrijgbaar in de lengtes 43 cm en 48 cm. Het gewicht kan aangepast worden naar wens. Ze kunnen met of zonder schijfgewrichten geleverd worden. De prijs is 65 euro per pop.

Draagpoppen van Draagvragen.nl

Isara

Isara heeft een draagpop die visueel erg verschilt van de al bestaande draagpoppen. De pop is 50 cm lang en weegt 3 kilo. Je kunt deze draagpop als consulent aanschaffen voor 99 euro. Je kunt de draagpop hier vinden op de website van Isara.

Overige

Verder zijn er ook nog poppen verkrijgbaar bij de volgende bedrijven. We kennen deze echter niet uit eigen ervaring.

Oberndörfer
Touch Needs

We hopen je hiermee een redelijk compleet beeld te hebben gegeven van de verkrijgbare draagpoppen op dit moment (origineel juni 2018 en aangevuld juni 2019). Het actuele aanbod van draagpoppen wordt uiteraard ook besproken tijdens onze cursussen. Mochten er toch nog vragen zijn stel ze dan gerust aan ons door het contactformulier in te vullen.