Draagconsulent II

Afgelopen zondagmorgen, 24 mei 2015, reed ik om zes uur van huis richting Gent, België. Aldaar ging ik de cursus draagconsulent II geven. We hadden met deze groep de cursus eerder dit jaar gepland, maar door onverwachte omstandigheden moesten we hem uitstellen. Ik zag er wel wat tegenop vanwege de lange afstand die ik moest rijden. Het is toch ongeveer 3,5 uur rijden van Enschede. De rit verliep gelukkig zeer voorspoedig. Ik was mooi op tijd in Gent alwaar de zon scheen.

De cursus had plaats in Kiddybips, de winkel van Ria. Een ruime winkel met genoeg plek voor zeven mensen zwaaiend met doeken. We gingen van start en werkten hard. We herhaalden de knopen van de eerste cursus en namen een heupdraagwijze door. De lunch kochten we vers bereid bij de Turkse snackbar, waarna we deze zittend in het zonnetje op de kade gebruikten. Heerlijk! Na de lunch gingen we weer rap aan de slag. We hadden nog een heupdraagwijze te doen en een flinke hoeveelheid theorie rondom speciale situaties door te nemen. Gedurende de middag kwam er drommen blauw wit geklede en geschminkte mensen voorbij lopen. De winkel ligt op de route tussen het treinstation en het centrum van Gent. De voetbalclub AA Gent was voor het eerst in 150 jaar kampioen geworden en dit werd behoorlijk uitgebreid gevierd in de stad. Gejuich, gezang en vuurwerk hoorden we terwijl wij hard aan de slag waren.

Aan het eind van de dag besloot ik de auto maar te laten staan waar die stond en liep de drie kilometer naar mijn hotel. Met 125.000 mensen in het centrum dacht ik gigantisch in een file terecht te komen als ik met de auto zou gaan. De drukte viel al met al mee, maar het was leuk te voet nog wat te zien van de stad. Het smaakte naar meer en wellicht moet ik volgend jaar de Gentse feesten eens bezoeken om de stad in al zijn glorie te aanschouwen. Helemaal omdat de Vlaamse draagconsulenten plannen hebben daar een stand te gaan bevrouwen.

Op dag twee was er weer een vol programma. De speciale situaties namen we nu in de praktijk door. Diverse poppen hebben een spreidbroek, gipsbroek of brace om en daarmee oefenen we geschikte draagwijzen. We herhaalden de geleerde heupknopen van de dag ervoor, de cursisten leerden een nieuwe draagwijze voor op de buik (FCC), een nieuwe draagwijze voor op de rug (SHBC), het gedane huiswerk uitgewerkt consult, fotoserie en een uitgeplozen artikel mbt dragen) werd besproken en we keken hoe we twee kinderen tegelijk kunnen dragen. Hoe dat uitpakte zie de foto hieronder. Al met al was het een volle dag, die we voldaan afsloten rond zes uur. Ik ging gauw nogmaals langs de Turk om een lahmacun op te pikken als avondeten en reed huiswaarts, nagenietend van een leuk cursusweekend.

Zoek je een draagconsulent deel I of II. De lijst van cursisten is inmiddels weer bijgewerkt op onze website en de Googlemap.

De feedback van een van de cursisten geeft weer hoe intensief cursus draagconsulent II is: Ik ben denk ik in heel mijn leven nog nooit zo moe geweest. Vele groetjes en een dikke dank je wel voor de twee geweldige dagen.”

Ik dank jullie dames voor twee leuke cursusdagen!

24+25-5-2015