Antwerpen

We organiseren met regelmaat een consulent ontmoetings dag voor consulenten die de opleiding bij het IvH gedaan hebben. Dat zijn dagen waarop we met elkaar werken aan verdere professionalisering. Dit doen we zowel in Nederland als in België. Want ook daar zijn steeds meer IvH Draagconsulenten. Gister waren we in Antwerpen. Naast een mooie stad ook de thuisbasis voor de Kraamvogel.be. Diverse medewerkers zijn IvH geschoold. Ze hebben een mooie cursusruimte dus heel fijn dat we het daar konden laten doorgaan.

De eerste paar uur zijn we vooral in gesprek gegaan met elkaar en met Frank en Pamela. Frank is van Gedachtengoed opleidingen en in te zetten voor advies, training en coaching. Pamela is eigenaar van PrettyMum en is door haar ervaring in de vrijwillige dienstverlening in combinatie met haar commerciële activiteiten een mooie sparring partner voor ons. Het was veel en diepgaand, maar bovenal inspirerend. Enorm bedankt Frank en Pamela!

Het tweede deel van de dag was er aandacht voor praktijk. We hebben gebrainstormd over de Double Hammock. Die kent verschillende manieren van knopen en afwerken. Op de foto hieronder hebben we alle dezelfde knoop maar met een andere afwerking. Leuk om samen te bekijken wat elke afwerking doet. Als je bijvoorbeeld de ene doekbaan over 1 schouder doet en andere onder je oksel heb je meer bewegingsvrijheid en minder druk op die ene schouder. Aan de andere kant merk je dat je kind iets schuin kan gaan zitten. Zoals altijd is er niet een oplossing die voor iedereen past. Geweldig dus dat er zoveel variatie is in het gebruiken van een draagdoek.

Op 18 oktober hebben hetzelfde programma, maar dan in Amersfoort. Ik heb er nu alweer zin in!

Kirsten

Antwerpen