Cursus Dragen in Beweging (Carry&Dance)

Dansen en bewegen met het jonge kind in de draagdoek is veel meer dan gewoon dragend dansen. Het kan een manier zijn voor ouders om samen te kunnen bewegen, nieuwe vaardigheden aan te leren, contact te maken met hun kind en zich prettig en gezond te kunnen voelen. Samen bewegen op muziek bevordert de cognitieve ontwikkeling van het kind en de hechting tussen ouder en kind. Het geeft ouders tevens de kans om ongedwongen met andere ouders in contact te komen.

Draagconsulenten hebben een zeer belangrijke rol in deze lessen met betrekking tot welzijn voor ouder en kind; de drager moet niet alleen voor beiden comfortabel voelen, maar de consulent is er ook om de veiligheid van het kind in de drager te waarborgen. Ook wanneer je (nog) niet bij een lesprogramma betrokken bent, is dit een leuke en interessante dag om je kennis als consulent te verdiepen. Deze cursus geeft je de handvatten om deskundige ondersteuning te bieden met betrekking tot het draaggedeelte bij dans/bewegingslessen.

The Carry&Dance Company is een samenwerkingsverband tussen draagconsulente Simone Paardekooper-Overman van Draagsaam en dans- en bewegingstherapeute Kitty Veldhuis van Maha Motion. Zij zorgen er in hun werk voor dat het welzijn van het kind altijd de eerste prioriteit heeft. Zo bieden zij een veilige en gezellige sfeer voor ouder en kind waar deze plezier, gezondheid en blijheid mogen ervaren! De focus in hun lessen ligt vooral op de persoonlijke danservaring. Simone en Kitty delen hun kennis door niet alleen ouders te informeren en te begeleiden, maar ook andere professionals op te leiden met de focus op veilig dragen in combinatie met dans/bewegingslessen. Het instituut voor Hechting ondersteunt Simone en Kitty op het gebied van kennis en organisatie.

Inhoud van de cursus

Theorie en praktijk worden op natuurlijke wijze met elkaar afgewisseld in deze cursus. Deze cursus is een aanvulling op de opleidingen tot draagconsulent. Draagconsulenten van alle scholen zijn welkom om mee te doen, mits ze een basisopleiding gevolgd hebben.

Wat zul je op deze dag leren?

 • De criteria van veilig dragen in beweging
 • De rol en verantwoordelijkheid van de consulent
 • Toegepaste anatomie, motorische en auditieve ontwikkeling van het jonge kind
 • De positieve neveneffecten van dans- en bewegingslessen
 • Zelf ervaring opdoen in beweging
 • Inzicht in lesopbouw en lesinhoud
 • Praktische handvatten op het gebied van samenwerking met dansscholen en/of dans- en bewegingstherapeuten

Inbegrepen

 • Reader met daarin de theorie, bronnen en een lijst met suggesties van te gebruiken muziek
 • Cursisten die deze cursus gevolgd hebben worden met hun gegevens vermeld op de website van The Carry&Dance Company en het Instituut voor Hechting
 • Certificaat als bewijs van deelname
 • Koffie en thee
 • Toevoeging aan de Facebookgroep Carry&Dance draagconsulenten

Niet inbegrepen

 • Lesbevoegdheid. Deelname aan deze cursus geeft geen bevoegdheid om als draagconsulent zelfstandig een Carry&Dance- of andere dans/bewegingsles te geven.
 • Lunch graag zelf meebrengen

Investering

De kosten voor deelname bedragen EUR 130 incl. BTW.

Schrijf je nu in:

No product found.

Overige producten:

ProductPrijs

Draagdoek Sonnenstern 5.80 bij de cursus “knoopwijzen voor zwangeren, FTZB”

Lange geweven draagdoek tbv de cursus knoopwijzen voor zwangeren, FTZB. Deze draagdoek is van het…

 135,00

Draagdoek Melange Apfel/Limette 5.80 bij de cursus “knoopwijzen voor zwangeren, FTZB”

Lange geweven draagdoek tbv de cursus knoopwijzen voor zwangeren, FTZB. Deze draagdoek is van het…

 135,00

Lieve Lasten

Lieve Lasten Lieve Lasten beschrijft en toont babydragers uit vele culturen over de hele wereld.…

 15,00